Sivu 1/1

Moottorikelkan nosto Leton venesataman läheltä

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2014, 21:57
Kirjoittaja rsuomela
Olimme neljän henkilön, eli Pekka, Henkka, Jorma (Pörhölä) ja minä, voimin nostamassa moottorikelkkaa Leton venesataman edustalta. Kelkka oli juuri ennen joulua uponnut ja kun saimme pyynnön yrittää nostaa kelkka ylös, keräsimme Pekan johdolla porukan (kaksi sukeltajaa ja kaksi narumiestä) yritykseen. Vettä oli paikalla vain noin 2 metriä, joten siinä mielessä juttu ei ollut vaikea. Keli oli tosin aika raittiin oloinen; pakkasta -21 ja sopivan raikas tuuli meren jäällä, joten sopiva vaatetus oli tarpeen. Meillähän ei tunnetusti ole huonoa säätä, on ainoastaan tarkoitukseen sopimattomia asusteita. Pörhölän Jorma sukelsi ja Pekka oli hänelle turvasukeltajana ja samalla varasukeltajana. Minä ja Henkka hoitelimme naruja ja muuta asiaan kuuluvaa. Onneksi kelkan omistaja oli ottanut myös avuksi neljä miestä, joten porukkaa oli riittävästi paikalla. Hyvä, että oli näinkin paljon, sillä kelkan nostaminen ei ollut aivan vaivaton juttu, vaikka se kohtalaisen nopeasti ja helpon tuntuisesti sujuikin. Kelkan omistaja oli merkinnyt uppoamispaikan tarkasti, ja kun hän sahasi sopivan kokoisen avannon, totesimme kelkan olevan aivan avannon reunan vieressä. Valmistelujen jälkeen Jorma kävi kiinnittämässä nostoköyden sekä kelkan keulaan että perään jonka jälkeen kiskoimme miesvoimin kelkan ylös. Kun saimme kelkan sukset ensin jään reunalle, loppu sujui yllättävän helposti. Omistaja oli hyvin tyytyväinen, kun sai kelkkansa takaisin ja me tietysti tyytyväisiä, että homma onnistui ja pystyimme olemaan avuksi.

Re: Moottorikelkan nosto Leton venesataman läheltä

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2014, 22:19
Kirjoittaja henri.k
kaikki meni tosi hienosti ja moottorikelkan omistaja oli tosi tyytyväinen et kelkka nousi pintaan ja oli vielä täysin ehjä peli!!
kelkka lähti käyntiin pienen huollon jälkeen ihan ongelmitta! jään paksuus tänään oli noin 15cm ja viikko sitten oli niukat 2cm onnettomuuden sattuessa.


lisää kuvia löytyy täältä.
http://www.dykarna.nu/fotoalbum/27634.html